Zonnepanelen Noordlaren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Noordlaren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. D.m.v. innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker ontdek jij accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noordlaren!

zonnepanelen installateur 9479
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9479
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordlaren mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.haren.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Haren. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Haren zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Noordlaren
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Noordlaren bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2023. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Noordlaren fluctueren tussen de €5000 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Pure Energie betaal je al snel €668,25 (vergoeding mei 2023). Door goedkope zonnepanelen in Noordlaren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3600 – €4225€400
2306012€5075 – €5725€650
3356015€6025 – €6175€850
4380016€6300 – €6775€950
5454020€7050 – €7225€1020
6495022€7600 – €8000€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Noordlaren check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordlaren bedraagt 3020 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Noordlaren?

Voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordlaren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noordlaren vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in jouw streek. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Noordlaren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Haren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordlaren op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Centrum, Land)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9479).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!