Zonnepanelen Hulten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hulten? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Middels de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij bruikbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hulten!

zonnepanelen installateur 5125
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5125
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hulten juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gilzerijen.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Gilze en Rijen. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Gilze en Rijen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hulten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hulten kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan profiteer je al van een korting van €1239. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hulten variëren tussen de €5000 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €679,5 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hulten bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3500 – €4400€430
2293012€5175 – €5700€675
3339014€6075 – €6100€875
4391016€6375 – €6625€940
5457020€6925 – €7250€990
6507021€7700 – €7900€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Hulten check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulten is 3260 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Hulten?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hulten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hulten vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een professionele vakman in je woonplaats. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan erkend zonnepanelen advies in Hulten.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Gilze en Rijen.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hulten op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5125).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!