Zonnepanelen Molenschot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Molenschot? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je bruikbare info over zonnepanelen kopen in Molenschot!

zonnepanelen installateur 5124
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Molenschot juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gilzerijen.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Gilze en Rijen. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Gilze en Rijen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Molenschot
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Molenschot zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan is het voordeel al €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Molenschot fluctueren tussen de €4100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €677,25 (onkosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Molenschot is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3700 – €4475€440
2279011€5200 – €5775€500
3344015€6075 – €6125€800
4410017€6375 – €6600€880
5437020€6900 – €7275€1020
6516023€7675 – €7900€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Molenschot ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Molenschot bedraagt 3260 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Molenschot?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-molenschot

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Molenschot vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Molenschot.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Gilze en Rijen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Molenschot op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten)? Dan kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5124).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!