Zonnepanelen Dongen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dongen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Vanwege dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze tool ontdek je uitgebreide gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Dongen!

zonnepanelen installateur 5101
 • Een lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5101
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dongen april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.dongen.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Dongen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Dongen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Dongen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dongen kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dongen zitten vaak tussen de €4000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (tarief april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Dongen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3675 – €4225€400
2279012€5200 – €5750€675
3335016€6075 – €6150€700
4406016€6500 – €6625€890
5447020€7100 – €7225€970
6512023€7625 – €8125€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Dongen achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dongen bedraagt 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dongen?

Voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dongen

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Dongen vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een betrouwbare monteur in de buurt. Diverse adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Dongen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Dongen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Dongen, ’s Gravenmoer)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente