Zonnepanelen Gilze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Gilze? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze tool tref je veelzijdige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gilze!

zonnepanelen installateur 5126
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gilze mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gilzerijen.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Gilze en Rijen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Gilze en Rijen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Gilze
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Gilze zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gilze variëren tussen de €4600 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE betaal je hiervoor wel €681,75 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gilze kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3450 – €4350€400
2310011€5250 – €5625€550
3328015€6100 – €6075€725
4408017€6375 – €6850€890
5437019€7025 – €7150€970
6516021€7425 – €7800€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Gilze vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gilze bedraagt 3260 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Gilze?

Voor het laten leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gilze

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Gilze vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref je in enkele stappen een erkende installateur in jouw streek. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Gilze.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gilze en Rijen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gilze op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 5126).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!