Zonnepanelen Rijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rijen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool bekijk je bruikbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Rijen!

zonnepanelen installateur 5121
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijen juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gilzerijen.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Gilze en Rijen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Gilze en Rijen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Rijen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Rijen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rijen komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €675 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rijen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3650 – €4350€380
2277011€5225 – €5825€500
3342015€5925 – €6125€800
4418017€6375 – €6600€950
5444019€7000 – €7150€1010
6494023€7550 – €8100€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Rijen ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijen is 3260 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Rijen?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Rijen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een deskundige monteur in je postcoderoos. Een aantal specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Rijen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Gilze en Rijen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rijen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 5120, 5121, 5122).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!