Zonnepanelen Biddinghuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Biddinghuizen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze vergelijker vind jij accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Biddinghuizen!

zonnepanelen installateur 8256
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Biddinghuizen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.dronten.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dronten. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Dronten kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Biddinghuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Biddinghuizen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan bedraagt dit al €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 600.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Biddinghuizen zitten vaak tussen de €4200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en NLE betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Biddinghuizen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3675 – €4200€410
2270011€5175 – €5850€600
3322015€6050 – €6050€850
4412017€6500 – €6600€880
5453020€7000 – €7200€1010
6505023€7475 – €8075€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Biddinghuizen vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biddinghuizen bedraagt 3000 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Biddinghuizen?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-biddinghuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Biddinghuizen vergelijken? Middels onderstaande tips tref je in korte tijd een goede leverancier in de buurt. Diverse installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Biddinghuizen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dronten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Biddinghuizen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!