Zonnepanelen Swifterbant kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Swifterbant? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Swifterbant!

zonnepanelen installateur 8255
  • Eenvoudig geld besparen.
  • CO2 uitstoot beperken.
  • Altijd met een betrouwbare omvormer.
  • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8255
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Swifterbant mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.dronten.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Dronten. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

  • Geen ISDE subsidiepot meer.
  • Binnen de gemeente Dronten zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
  • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
  • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Swifterbant
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Swifterbant kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Swifterbant schommelen tussen de €4800 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €648 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Swifterbant is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3450 – €4475€430
2299012€5150 – €5625€525
3325016€5975 – €6225€725
4400016€6525 – €6625€940
5431020€6900 – €7250€1030
6512023€7600 – €8150€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Swifterbant ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Swifterbant is 3000 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Swifterbant?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-swifterbant

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Swifterbant vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek jij vandaag nog een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Postcode en huisnummer invullen

    Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Beschrijf uw situatie

    Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

  3. Wat wilt u laten installeren?

    Detailleer het type woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Swifterbant.

  4. Overige gegevens invullen

    Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

  5. Offertes vergelijken

    In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

  • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dronten.
  • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
  • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Swifterbant op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8255).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!