Zonnepanelen Bornerbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bornerbroek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind je uitgebreide adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bornerbroek!

zonnepanelen installateur 7627
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bornerbroek mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.almelo.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Almelo. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Almelo kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bornerbroek
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bornerbroek zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bornerbroek schommelen tussen de €4500 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of NLE betaal je hiervoor wel €609,75 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bornerbroek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3475 – €4225€390
2307012€5100 – €5875€575
3343015€5950 – €6100€825
4381016€6375 – €6825€930
5448020€7100 – €7125€1010
6493022€7525 – €7975€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Bornerbroek check je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bornerbroek bedraagt 2870 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bornerbroek?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bornerbroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bornerbroek vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies je in korte tijd een uitstekende leverancier in de buurt. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets het type huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Bornerbroek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op certificering (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Almelo.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bornerbroek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7627).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!