Zonnepanelen Hertme kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hertme? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je samengestelde gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Hertme!

zonnepanelen installateur 7626
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hertme mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.borne.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borne. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Borne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hertme
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hertme kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hertme liggen tussen de €4500 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hertme bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3650 – €4425€420
2276011€5300 – €5900€600
3325014€5950 – €6050€850
4420016€6400 – €6825€890
5430020€6950 – €7275€980
6510023€7675 – €8200€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Hertme tref je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hertme is 3240 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Hertme?

Voor panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hertme

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hertme vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in je postcodegebied. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Hertme.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Borne.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hertme op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Borne, Buitengebied Borne)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7626).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!