Zonnepanelen Zenderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Zenderen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze vergelijker tref je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zenderen!

zonnepanelen installateur 7625
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zenderen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.borne.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Borne. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Tevens noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Borne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zenderen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zenderen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4850), dan bedraagt dit al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 650.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zenderen liggen tussen de €5000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zenderen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3675 – €4400€430
2294013€5175 – €5850€500
3324015€5975 – €6050€825
4414016€6525 – €6775€890
5453019€7025 – €7125€1030
6497023€7675 – €8025€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Zenderen check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zenderen is 3240 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Zenderen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zenderen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Zenderen vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een professionele vakman in je postcodegebied. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Zenderen.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Borne.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zenderen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Borne, Buitengebied Borne)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7625).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!