Zonnepanelen Limmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Limmen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze tool check jij actuele tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Limmen!

zonnepanelen installateur 1906
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Limmen juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.castricum.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Castricum. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Castricum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Limmen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Limmen zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan is het voordeel al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Pakweg 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Limmen fluctueren tussen de €5100 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Limmen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3625 – €4500€440
2276012€5300 – €5800€600
3352015€6025 – €6175€875
4416016€6500 – €6825€900
5433019€6925 – €7225€980
6500023€7400 – €7975€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Limmen lees jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Limmen is 2900 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Limmen?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-limmen

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Limmen vergelijken? Door het advies hieronder vind je snel en eenvoudig een deskundige installateur in jouw omgeving. Diverse leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Limmen.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Castricum.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Limmen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 1906).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!