Zonnepanelen Akersloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Akersloot? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker lees je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Akersloot!

zonnepanelen installateur 1921
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Akersloot juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.castricum.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Castricum. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Castricum zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Akersloot
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Akersloot kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Akersloot schommelen tussen de €4400 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je al snel €634,5 (tarieven juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Akersloot kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3400 – €4400€410
2304013€5025 – €5600€550
3324014€6100 – €6150€750
4396018€6500 – €6800€910
5458019€6950 – €7200€970
6489023€7700 – €7950€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Akersloot lees jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Akersloot is 2900 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Akersloot?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-akersloot

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Akersloot vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij vandaag nog een uitmuntende expert in de regio. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Akersloot.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Castricum.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Akersloot op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1920, 1921).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!