Zonnepanelen de Woude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in de Woude? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze pagina lees jij accurate details over zonnepanelen kopen in de Woude!

zonnepanelen installateur 1489
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1489
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen de Woude mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.castricum.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Castricum. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Castricum zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in de Woude
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In de Woude kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in de Woude zitten vaak tussen de €4500 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €654,75 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in de Woude kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3550 – €4500€420
2304012€5250 – €5750€650
3345016€6075 – €6150€750
4413017€6325 – €6775€900
5445020€6925 – €7200€990
6485021€7400 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck de Woude zie je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in de Woude is 2900 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in de Woude?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-woude

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in de Woude vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type huis. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in de Woude.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Castricum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in de Woude op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een regionaal project (Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1489).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!