Zonnepanelen Prinsenbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Prinsenbeek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze vergelijker bekijk jij samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Prinsenbeek!

zonnepanelen installateur 4841
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Prinsenbeek juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.breda.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Breda. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Breda kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Prinsenbeek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Prinsenbeek zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan profiteer je al van een korting van €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Prinsenbeek zitten vaak tussen de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pak ‘m beet 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Prinsenbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3450 – €4350€440
2304011€5225 – €5775€625
3358016€5925 – €6150€700
4417017€6325 – €6625€920
5449020€7000 – €7225€970
6516022€7575 – €8175€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Prinsenbeek tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Prinsenbeek bedraagt 2950 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Prinsenbeek?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-prinsenbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Prinsenbeek vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten zoek je vandaag nog een professionele monteur in je woonplaats. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Prinsenbeek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Breda.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Prinsenbeek op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4840, 4841).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!