Zonnepanelen Ulvenhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ulvenhout? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl tref je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ulvenhout!

zonnepanelen installateur 4851
 • Lagere maandlasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4851
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ulvenhout april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.breda.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Breda. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Breda kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ulvenhout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ulvenhout kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 600.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ulvenhout zitten vaak tussen de €4100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €690,75 (vergoeding april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ulvenhout is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3625 – €4250€440
2288012€5275 – €5775€600
3332016€6050 – €6050€875
4394016€6500 – €6700€940
5468019€7100 – €7200€970
6491023€7425 – €8150€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Ulvenhout check je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulvenhout bedraagt 2950 kWh. Dit staat voor rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ulvenhout?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ulvenhout

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ulvenhout vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vind jij in een zeer korte periode een professionele monteur in je postcoderoos. Sommige monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets het soort woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Ulvenhout.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Breda.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ulvenhout op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4850, 4851).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!