Zonnepanelen Teteringen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Teteringen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind je praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Teteringen!

zonnepanelen installateur 4847
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4847
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Teteringen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.breda.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Breda. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Breda zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Teteringen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Teteringen kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Teteringen zitten vaak tussen de €5400 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €688,5 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Teteringen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3450 – €4275€380
2281012€5150 – €5800€650
3359016€6000 – €6050€800
4406016€6350 – €6725€940
5460019€7025 – €7175€1030
6503022€7550 – €8025€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Teteringen lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teteringen is 2950 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Teteringen?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-teteringen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Teteringen vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het soort woning. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Teteringen.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Breda.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Teteringen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 4847).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!