Zonnepanelen Bavel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bavel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze website bekijk je omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Bavel!

zonnepanelen installateur 4854
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4854
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bavel mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.breda.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Breda. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Breda is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Bavel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bavel kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5050), dan loopt dit al op tot €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bavel fluctueren tussen de €4200 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor zo’n €695,25 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bavel bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3600 – €4450€400
2293012€5250 – €5700€675
3323014€6025 – €6225€825
4387018€6350 – €6850€920
5468020€7075 – €7225€960
6485023€7650 – €7800€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bavel check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bavel bedraagt 2950 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bavel?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bavel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bavel vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je moeiteloos een deskundige monteur in je postcoderoos. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Bavel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Breda.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bavel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4854).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!