Zonnepanelen Maastricht Airport kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Maastricht Airport? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl vind jij praktische details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Maastricht Airport!

zonnepanelen installateur 6199
 • Lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6199
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maastricht Airport mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.gemeentebeek.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beek. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Beek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Maastricht Airport
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Maastricht Airport bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten heel voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Maastricht Airport zitten vaak tussen de €5200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Maastricht Airport kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3700 – €4325€410
2289013€5050 – €5625€550
3355015€6050 – €6175€875
4381016€6500 – €6800€900
5431019€7050 – €7300€990
6495023€7475 – €7975€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Maastricht Airport check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maastricht Airport bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Maastricht Airport?

Puur voor panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maastricht-airport

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Maastricht Airport vergelijken? Middels onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een goede installateur in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Maastricht Airport.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Beek.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Maastricht Airport op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Beek – Spaubeek, Beek-Zuid)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6199).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!