Zonnepanelen Spaubeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Spaubeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Spaubeek!

zonnepanelen installateur 6176
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spaubeek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentebeek.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Beek. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Beek zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Spaubeek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Spaubeek zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim een half miljoen woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Spaubeek variëren tussen de €4800 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Spaubeek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3600 – €4425€420
2289012€5200 – €5600€600
3348016€6075 – €6175€875
4420017€6375 – €6800€940
5431019€6975 – €7300€990
6507023€7650 – €7925€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Spaubeek bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spaubeek is 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Spaubeek?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spaubeek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Spaubeek vergelijken? Door het advies hieronder tref jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Spaubeek.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Beek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Spaubeek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (Beek – Spaubeek, Beek-Zuid)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6176).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!