Zonnepanelen Amersfoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Amersfoort? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je actuele details m.b.t. zonnepanelen kopen in Amersfoort!

zonnepanelen installateur 3802
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3802
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amersfoort juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.amersfoort.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Amersfoort. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Amersfoort kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Amersfoort
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Amersfoort kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan loopt dit al op tot €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Amersfoort variëren tussen de €4500 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €684 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Amersfoort kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3575 – €4425€380
2296012€5125 – €5750€625
3333014€5925 – €6150€825
4385018€6400 – €6775€900
5448020€6975 – €7200€1030
6512023€7425 – €7925€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Amersfoort ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amersfoort is 2810 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Amersfoort?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amersfoort

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Amersfoort vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kies je in een zeer korte periode een professionele expert in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan relevant zonnepanelen advies in Amersfoort.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Amersfoort.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Amersfoort op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente