Zonnepanelen Stoutenburg Noord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Stoutenburg Noord? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze website ontdek jij samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Stoutenburg Noord!

zonnepanelen installateur 3836
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stoutenburg Noord juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.amersfoort.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Amersfoort. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Amersfoort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Stoutenburg Noord
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stoutenburg Noord zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Stoutenburg Noord fluctueren tussen de €5400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €668,25 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Stoutenburg Noord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3700 – €4350€420
2292011€5100 – €5600€525
3346016€6050 – €6200€750
4406017€6300 – €6825€880
5441020€7050 – €7175€960
6517023€7450 – €8125€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Stoutenburg Noord tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stoutenburg Noord is 2810 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Stoutenburg Noord?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stoutenburg-noord

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Stoutenburg Noord vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk je binnen enkele minuten een erkende aanbieder in je postcodegebied. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Stoutenburg Noord.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Amersfoort.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stoutenburg Noord op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 3836).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!