Zonnepanelen Hooglanderveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hooglanderveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze pagina ontdek je accurate adviezen over zonnepanelen kopen in Hooglanderveen!

zonnepanelen installateur 3829
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hooglanderveen juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.amersfoort.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Amersfoort. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Amersfoort kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hooglanderveen
Direct zonnepanelen bestellen? In Hooglanderveen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hooglanderveen zitten vaak tussen de €5400 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hooglanderveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3600 – €4350€400
2277013€5275 – €5650€675
3329014€5950 – €6175€875
4402016€6500 – €6675€940
5470020€7100 – €7275€1000
6507021€7425 – €7925€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hooglanderveen bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hooglanderveen is 2810 kWh. Dit staat voor pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Hooglanderveen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hooglanderveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hooglanderveen vergelijken? Middels onderstaande tips zoek jij moeiteloos een uitstekende installateur in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Hooglanderveen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Amersfoort.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hooglanderveen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3819, 3829).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!