Zonnepanelen Hoogland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Hoogland? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je samengestelde tips aangaande zonnepanelen kopen in Hoogland!

zonnepanelen installateur 3828
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.amersfoort.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Amersfoort. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Amersfoort zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hoogland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hoogland kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg een half miljoen woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoogland komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Vandebron betaal je al snel €661,5 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hoogland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3625 – €4375€420
2310013€5175 – €5600€575
3343016€5950 – €6200€775
4405017€6350 – €6675€940
5454020€7050 – €7175€1030
6517023€7525 – €7850€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Hoogland vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogland bedraagt 2810 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Hoogland?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hoogland vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in jouw streek. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Hoogland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Amersfoort.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hoogland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3828).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!