Zonnepanelen Bredevoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bredevoort? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze tool tref je veelzijdige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Bredevoort!

zonnepanelen installateur 7126
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bredevoort mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.aalten.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Aalten. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Aalten zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bredevoort
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bredevoort bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens heel voordelig een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bredevoort variëren tussen de €5300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bredevoort bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3525 – €4475€380
2274013€5175 – €5600€525
3336016€6075 – €6100€825
4410017€6375 – €6775€920
5442020€6975 – €7225€1010
6511021€7625 – €7800€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Bredevoort bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bredevoort bedraagt 2950 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Bredevoort?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bredevoort

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bredevoort vergelijken? Via het advies hieronder kies jij vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw streek. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Bredevoort.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aalten.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bredevoort op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7126).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!