Zonnepanelen Bentveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bentveld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website vind je samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bentveld!

zonnepanelen installateur 2116
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bentveld juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.zandvoort.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zandvoort. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Zandvoort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bentveld
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Bentveld kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan bedraagt dit al €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bentveld fluctueren tussen de €4900 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €675 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bentveld kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3575 – €4350€410
2284013€5200 – €5675€550
3327016€5950 – €6225€800
4398018€6350 – €6700€950
5470020€7050 – €7125€1000
6492021€7425 – €7825€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Bentveld achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bentveld bedraagt 2820 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Bentveld?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bentveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bentveld vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies jij moeiteloos een goede expert in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Bentveld.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zandvoort.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bentveld op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2116).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!