Zonnepanelen Gemonde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Gemonde? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Gemonde!

zonnepanelen installateur 5290
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5290
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gemonde mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.sint-michielsgestel.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sint-Michielsgestel. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Gemonde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Gemonde kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 550.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gemonde liggen tussen om en nabij de €4700 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €639 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Gemonde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3650 – €4225€410
2302013€5175 – €5650€650
3346014€6050 – €6125€750
4400017€6550 – €6675€940
5466020€7100 – €7150€1010
6513021€7700 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Gemonde lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gemonde is 3630 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gemonde?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gemonde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gemonde vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies je vandaag nog een erkende specialist in je postcodegebied. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het soort huis. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Gemonde.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gemonde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5271, 5290, 5291, 5292, 5293, 5294).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!