Zonnepanelen Liempde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Liempde? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Middels krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze website check je bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Liempde!

zonnepanelen installateur 5298
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Liempde april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.boxtel.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Boxtel. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Boxtel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Liempde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Liempde kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Liempde liggen tussen om en nabij de €5100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (onkosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Liempde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3675 – €4500€440
2273011€5050 – €5700€500
3320015€5975 – €6250€775
4389018€6350 – €6625€910
5452020€7100 – €7300€960
6509022€7450 – €8025€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Liempde check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Liempde bedraagt 3120 kWh. Dit staat voor circa 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Liempde?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-liempde

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Liempde vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Liempde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Boxtel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Liempde op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Boxtel, Lennisheuvel, Liempde)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5298).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!