Zonnepanelen Esch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Esch? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze website vind jij actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Esch!

zonnepanelen installateur 5296
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5296
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Esch april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.haaren.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Haaren. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Voorts noemen we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Haaren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Esch
Direct zonnepanelen bestellen? In Esch kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5175), dan pak je al €1086,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Esch liggen tussen om en nabij de €4500 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Qurrent betaal je al snel €641,25 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Esch bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3475 – €4500€420
2296011€5125 – €5850€550
3329014€6050 – €6250€850
4402016€6475 – €6600€910
5431019€6950 – €7125€1030
6490022€7650 – €7800€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Esch bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Esch is 3680 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Esch?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-esch

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Esch vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind jij in enkele stappen een goede specialist in de buurt. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets het type woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo interessant zonnepanelen advies in Esch.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Haaren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Esch op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 5296).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!