Zonnepanelen Den Dungen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Den Dungen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website tref je praktische adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Den Dungen!

zonnepanelen installateur 5275
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Dungen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.sint-michielsgestel.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sint-Michielsgestel. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Den Dungen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Den Dungen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5125), dan loopt dit al op tot €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Den Dungen liggen tussen om en nabij de €5300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (onkosten april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Den Dungen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3450 – €4225€410
2306011€5075 – €5750€675
3325016€6025 – €6075€725
4392018€6500 – €6800€940
5440019€7075 – €7250€970
6500021€7525 – €8175€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Den Dungen lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Dungen is 3630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Den Dungen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-dungen

Veel gekozen merken:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Den Dungen vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet jouw woning. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Den Dungen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificering (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Den Dungen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5271, 5275).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!