Zonnepanelen Langbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Langbroek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze website vind je handige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Langbroek!

zonnepanelen installateur 3947
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3947
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langbroek juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.wijkbijduurstede.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Wijk bij Duurstede. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Wijk bij Duurstede kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Langbroek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Langbroek kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 600.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Langbroek liggen tussen de €4100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Langbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3650 – €4400€410
2285011€5025 – €5625€625
3351016€5975 – €6125€750
4415017€6475 – €6850€900
5450019€7075 – €7300€1020
6517022€7600 – €8125€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Langbroek check je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langbroek is 3280 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Langbroek?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langbroek

Plaatsen in de omgeving:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Langbroek vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk jij snel en eenvoudig een professionele leverancier in jouw streek. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Langbroek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Langbroek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3947).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!