Zonnepanelen Cothen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Cothen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Middels het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze tool bekijk jij toepasbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Cothen!

zonnepanelen installateur 3945
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3945
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cothen juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.wijkbijduurstede.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Wijk bij Duurstede. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Wijk bij Duurstede zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Cothen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Cothen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Cothen zitten vaak tussen de €5400 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Cothen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3400 – €4325€430
2270013€5100 – €5800€550
3358014€6000 – €6175€875
4408018€6450 – €6800€910
5461019€6950 – €7225€980
6506023€7600 – €8000€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Cothen vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cothen bedraagt 3280 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Cothen?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cothen

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Cothen vergelijken? Door tips van onze adviseurs heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Cothen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Cothen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3945).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!