Zonnepanelen Holten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Holten? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij accurate tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Holten!

zonnepanelen installateur 7451
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holten mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.rijssen-holten.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Rijssen-Holten. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Rijssen-Holten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Holten
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Holten zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het belastingvoordeel al €1176. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Holten fluctueren tussen de €4200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Holten is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3475 – €4500€420
2299011€5300 – €5800€575
3329015€6075 – €6025€850
4397018€6475 – €6825€880
5446020€7100 – €7250€980
6512022€7700 – €7825€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Holten check je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holten is 3180 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Holten?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Holten vergelijken? Via het advies hieronder vind je in korte tijd een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Holten.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Rijssen-Holten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Holten op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7450, 7451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!