Zonnepanelen Rijssen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Rijssen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website tref je bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rijssen!

zonnepanelen installateur 7461
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijssen mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.rijssen-holten.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rijssen-Holten. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Rijssen-Holten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Rijssen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rijssen kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5625), dan is het voordeel al €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rijssen liggen tussen om en nabij de €4100 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Oxxio betaal je al snel €648 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rijssen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3625 – €4375€410
2289013€5075 – €5650€575
3353015€6075 – €6275€725
4420018€6425 – €6775€920
5438020€6925 – €7275€1010
6492023€7475 – €7900€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Rijssen tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijssen bedraagt 3180 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rijssen?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijssen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rijssen vergelijken? Door onderstaande tips tref je in enkele stappen een betrouwbare installateur in de buurt. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Rijssen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Rijssen-Holten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rijssen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7460, 7461, 7462, 7463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!