Zonnepanelen Oostvoorne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oostvoorne? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Oostvoorne!

zonnepanelen installateur 3233
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostvoorne april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.westvoorne.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Westvoorne. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Westvoorne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oostvoorne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oostvoorne zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oostvoorne komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor zo’n €652,5 (kosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oostvoorne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3500 – €4500€410
2287012€5175 – €5825€650
3333014€5925 – €6175€700
4403016€6400 – €6725€950
5463019€7100 – €7225€1010
6516023€7625 – €8150€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Oostvoorne lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostvoorne bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Oostvoorne?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostvoorne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oostvoorne vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een uitstekende installateur in jouw streek. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Oostvoorne.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westvoorne.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oostvoorne op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Rockanje, Oostvoorne)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 3233).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!