Zonnepanelen Rockanje kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Rockanje? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze vergelijker lees je toepasbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Rockanje!

zonnepanelen installateur 3235
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rockanje juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.westvoorne.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Westvoorne. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Westvoorne kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rockanje
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Rockanje zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan profiteer je al van een korting van €1197. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rockanje zitten vaak tussen de €4000 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE betaal je hiervoor wel €657 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Rockanje kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3500 – €4250€390
2295013€5200 – €5875€550
3358015€6025 – €6125€725
4415018€6400 – €6625€890
5444020€6900 – €7175€1010
6507022€7400 – €7875€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Rockanje vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rockanje bedraagt 3420 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Rockanje?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rockanje

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rockanje vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een goede vakspecialist in jouw omgeving. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Rockanje.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westvoorne.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Rockanje op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Rockanje, Oostvoorne)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3235).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!