Zonnepanelen Tinte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Tinte? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Tinte!

zonnepanelen installateur 3234
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tinte mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.westvoorne.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Westvoorne. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Westvoorne kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Tinte
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Tinte kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan is het belastingvoordeel al €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tinte fluctueren tussen de €4600 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Tinte bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117707€3550 – €4375€400
2289011€5125 – €5700€600
3331014€6100 – €6200€750
4395017€6450 – €6675€930
5449020€7000 – €7300€970
6508023€7625 – €7975€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Tinte check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tinte bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Tinte?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tinte

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tinte vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies je moeiteloos een professionele vakspecialist in je postcoderoos. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Tinte.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Westvoorne.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tinte op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Rockanje, Oostvoorne)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3234).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!