Zonnepanelen Stramproy kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Stramproy? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze tool lees jij actuele gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Stramproy!

zonnepanelen installateur 6039
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stramproy mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.weert.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Weert. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Weert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Stramproy
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stramproy kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan pak je al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Stramproy variëren tussen de €5200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stramproy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3550 – €4350€420
2310013€5100 – €5650€525
3353016€6000 – €6175€875
4396018€6400 – €6600€900
5451020€7100 – €7275€990
6492022€7575 – €7850€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Stramproy achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stramproy bedraagt 3080 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Stramproy?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stramproy

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Stramproy vergelijken? Door onze stappenplan heb jij zonder problemen een betrouwbare vakman in je postcoderoos. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Stramproy.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Weert.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Stramproy op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6039).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!