Zonnepanelen Sterksel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sterksel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website doorzoek je bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sterksel!

zonnepanelen installateur 6029
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sterksel mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.heeze-leende.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heeze-Leende. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Heeze-Leende kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sterksel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Sterksel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sterksel liggen tussen de €4800 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sterksel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3475 – €4275€430
2302013€5025 – €5750€625
3359016€5925 – €6100€775
4380017€6475 – €6850€890
5467019€6975 – €7175€1010
6483022€7625 – €8150€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Sterksel lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sterksel bedraagt 3550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Sterksel?

Voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sterksel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Sterksel vergelijken? Door middel van onze stappenplan kies je moeiteloos een uitstekende monteur in de regio. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Sterksel.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Heeze-Leende.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sterksel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6029).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!