Zonnepanelen Ransdaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ransdaal? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze vergelijker vind jij samengestelde informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Ransdaal!

zonnepanelen installateur 6312
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6312
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ransdaal mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.voerendaal.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Voerendaal. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Voerendaal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ransdaal
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ransdaal bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan is het voordeel al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ransdaal zitten vaak tussen de €4400 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ransdaal kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3550 – €4300€440
2276012€5225 – €5750€650
3353014€6050 – €6050€750
4400017€6375 – €6825€950
5457019€7075 – €7300€990
6507022€7625 – €7850€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Ransdaal achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ransdaal bedraagt 3270 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Ransdaal?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ransdaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ransdaal vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind jij zonder problemen een deskundige vakman in de regio. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Ransdaal.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Voerendaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ransdaal op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6311, 6312).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!