Zonnepanelen Klimmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Klimmen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website vind je omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Klimmen!

zonnepanelen installateur 6343
 • Een lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6343
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klimmen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.voerendaal.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Voerendaal. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Voerendaal zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Klimmen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Klimmen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Klimmen variëren tussen de €4500 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Klimmen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3625 – €4400€430
2285013€5300 – €5625€675
3338015€5975 – €6075€725
4419016€6525 – €6650€880
5470019€6975 – €7175€970
6487021€7675 – €8075€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Klimmen ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klimmen is 3270 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Klimmen?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klimmen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Klimmen vergelijken? Middels onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Klimmen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Voerendaal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Klimmen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 6343).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!