Zonnepanelen Ritthem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Ritthem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze tool bekijk je uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Ritthem!

zonnepanelen installateur 4389
 • Lagere maandlasten.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4389
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ritthem juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.vlissingen.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Vlissingen. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Vlissingen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ritthem
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ritthem kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ritthem schommelen tussen de €4000 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Powerpeers betaal je al snel €693 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ritthem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3550 – €4250€380
2279011€5075 – €5775€600
3331016€6075 – €6225€750
4412018€6500 – €6775€910
5467019€6950 – €7300€1030
6480023€7675 – €8000€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Ritthem zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ritthem bedraagt 2380 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Ritthem?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ritthem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ritthem vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een betrouwbare expert in je postcoderoos. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Ritthem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Vlissingen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ritthem op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 4389).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!