Zonnepanelen Oost-Souburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oost-Souburg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze website ontdek je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oost-Souburg!

zonnepanelen installateur 4388
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oost-Souburg juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.vlissingen.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Vlissingen. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Vlissingen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oost-Souburg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oost-Souburg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan pak je al €1239. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oost-Souburg variëren tussen de €4800 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oost-Souburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3675 – €4400€380
2299011€5225 – €5600€575
3341015€6000 – €6075€775
4400017€6375 – €6650€910
5431020€7050 – €7275€990
6515023€7400 – €8075€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Oost-Souburg check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oost-Souburg bedraagt 2380 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Oost-Souburg?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oost-souburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oost-Souburg vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in je woonplaats. Diverse specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Oost-Souburg.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Vlissingen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oost-Souburg op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4388).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!