Zonnepanelen Nieuw- en Sint Joosland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nieuw- en Sint Joosland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Door krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuw- en Sint Joosland!

zonnepanelen installateur 4341
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw- en Sint Joosland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.middelburg.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Middelburg. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Middelburg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuw- en Sint Joosland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nieuw- en Sint Joosland kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten erg goedkoop een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan is het belastingvoordeel al €1165,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 650.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuw- en Sint Joosland zitten vaak tussen de €5400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €659,25 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuw- en Sint Joosland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3400 – €4350€430
2291011€5175 – €5900€625
3337014€6000 – €6150€875
4382017€6425 – €6600€900
5437019€7050 – €7125€1000
6486023€7625 – €7800€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuw- en Sint Joosland vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw- en Sint Joosland bedraagt 2430 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuw- en Sint Joosland?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw--en-sint-joosland

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nieuw- en Sint Joosland vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij moeiteloos een deskundige specialist in jouw omgeving. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Nieuw- en Sint Joosland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Middelburg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Middelburg-Centrum, Middelburg-Noord, Middelburg-Zuidwest, Middelburg-Zuidoost, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4339, 4341).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!