Zonnepanelen Arnemuiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Arnemuiden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Via krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze tool check jij uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Arnemuiden!

zonnepanelen installateur 4341
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Arnemuiden april 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.middelburg.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Middelburg. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Middelburg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Arnemuiden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Arnemuiden kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan is het voordeel al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Arnemuiden komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €661,5 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Arnemuiden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3400 – €4500€390
2305012€5200 – €5775€575
3353014€6050 – €6150€725
4419016€6400 – €6825€930
5445019€7050 – €7225€1010
6492022€7600 – €8100€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Arnemuiden check je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arnemuiden bedraagt 2430 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Arnemuiden?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-arnemuiden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Arnemuiden vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt zoek je zonder problemen een erkende vakman in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Arnemuiden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Middelburg.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Arnemuiden op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Middelburg-Centrum, Middelburg-Noord, Middelburg-Zuidwest, Middelburg-Zuidoost, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4340, 4341).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!