Zonnepanelen Wildervank kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Wildervank? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door middel van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze pagina bekijk jij uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Wildervank!

zonnepanelen installateur 9648
 • Lagere maandlasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wildervank augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.veendam.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Veendam. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Veendam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wildervank
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wildervank kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (augustus 2022) van een aanbieding met 10 panelen in Wildervank variëren tussen de €4300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €648 (vergoeding augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wildervank kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3400 – €4225€400
2278011€5125 – €5675€500
3346016€6050 – €6250€750
4386018€6475 – €6825€910
5470019€7025 – €7275€1010
6496021€7425 – €8150€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Wildervank lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wildervank bedraagt 2770 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wildervank?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wildervank

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wildervank vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kies je moeiteloos een deskundige leverancier in jouw streek. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort huis. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo relevant zonnepanelen advies in Wildervank.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Veendam.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wildervank op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9642, 9648).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!