Zonnepanelen Borgercompagnie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Borgercompagnie? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Door de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref jij toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Borgercompagnie!

zonnepanelen installateur 9631
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borgercompagnie oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.veendam.nl lees je de spelregels in de gemeente Veendam. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Veendam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Borgercompagnie
Direct zonnepanelen bestellen? In Borgercompagnie bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Borgercompagnie komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron betaal je al snel €639 (kosten oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Borgercompagnie bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3575 – €4350€430
2290011€5150 – €5625€625
3350016€5950 – €6225€750
4413017€6525 – €6700€910
5466019€6900 – €7200€1000
6511023€7650 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Borgercompagnie achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borgercompagnie is 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Borgercompagnie?

Puur voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borgercompagnie

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Borgercompagnie vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Borgercompagnie.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Veendam.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Borgercompagnie op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank)? Dan kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9631).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!