Zonnepanelen De Kwakel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in De Kwakel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina bekijk jij handige info aangaande zonnepanelen kopen in De Kwakel!

zonnepanelen installateur 1424
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1424
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Kwakel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.uithoorn.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Uithoorn. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Uithoorn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Kwakel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In De Kwakel kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan pak je al €1123,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in De Kwakel liggen tussen de €5400 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron betaal je al snel €675 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in De Kwakel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3425 – €4500€420
2276011€5150 – €5875€550
3330016€5950 – €6125€750
4393017€6525 – €6700€900
5456019€6925 – €7225€960
6504023€7550 – €8125€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck De Kwakel ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Kwakel is 2930 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in De Kwakel?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-kwakel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in De Kwakel vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een betrouwbare specialist in jouw streek. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in De Kwakel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (denk aan CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Uithoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Kwakel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie, Veilinggebied, Meerwijk, Bedrijventerrein, Meerwijk, Glastuinbouwgebied, Veenweidegebied)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1424).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!