Zonnepanelen Lepelstraat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lepelstraat? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze tool ontdek je actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lepelstraat!

zonnepanelen installateur 4664
 • Snelle terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lepelstraat april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.bergenopzoom.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bergen op Zoom. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bergen op Zoom kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Lepelstraat
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lepelstraat kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 650.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lepelstraat komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lepelstraat kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3575 – €4500€380
2294013€5075 – €5800€500
3351015€5925 – €6275€850
4418018€6525 – €6625€910
5449020€6900 – €7250€980
6486023€7625 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Lepelstraat bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lepelstraat bedraagt 2970 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Lepelstraat?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lepelstraat

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lepelstraat vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een goede expert in je postcodegebied. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Lepelstraat.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Bergen op Zoom.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lepelstraat op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4664).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!