Zonnepanelen Halsteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Halsteren? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Halsteren!

zonnepanelen installateur 4661
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Halsteren juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.bergenopzoom.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bergen op Zoom. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Bergen op Zoom zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Halsteren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Halsteren bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Halsteren schommelen tussen de €4200 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron betaal je al snel €693 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Halsteren bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3450 – €4250€420
2292013€5075 – €5725€600
3357016€6100 – €6250€850
4414018€6400 – €6600€950
5434019€6975 – €7250€1000
6499022€7575 – €7950€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Halsteren vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halsteren bedraagt 2970 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Halsteren?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-halsteren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Halsteren vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw omgeving. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Halsteren.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bergen op Zoom.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Halsteren op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4660, 4661).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!